Online marketing eszközök

Mindennap használt online marketing eszközök

A munkám során rengeteg eszközt (főként szoftvereket) használok. A számomra legfontosabbak listája:

Weboldalkészítés

WordPress

A weboldal készítést még 2008-ban Joommla tartalomkezelő rendszerrel kezdtem. A WordPressel kb. 5 éve ismerkedtem meg és azóta csak ezzel dolgozom. Könnyen, gyorsan használható és az online marketing hatékonyságát nagyban megkönnyíti. Jelenleg nem ismerek hatékonyabb és gyorsabb megoldást honlapépítésre.
Tudtad? A WordPressnek 25 %-os részesedése van az egész világon, vagyis minden 4. weboldal WordPress alapú!

 

Landing készítés

Instapage

Magyarországon talán a legtöbbet használt landing oldal készítő szoftver. Számomra is a favorit. Előnye, hogy nagyon egyszerű, felhasználóbarát és viszonylag olcsó is. WordPress oldalakhoz én Instapage-t használok a gyors összekapcsolhatóság miatt is.

 

Leadpages

A LeadPages egy nagyon hasznos eszköz arra, hogy gyorsan és hatékonyan létrehozd az első értékesítési oldalaidat vele. Ráadásul nem csak technikailag egyszerű használni, mert a benne található sablonok marketing szempontból is ideálisan van összerakva. Rengeteg landing oldalt készítek a szálloda számára, amikhez leadpagest használok.

 

Email marketing

MailChimp

A legelterjedtebb email marketing szoftver. Miért? Mert tényleg hatékony és mert (bizonyos szintig) ingyenes. Kisebb vállalkozásoknál én is ezt használom, mert kisebb címlistánál ingyenes, és nagyon egyszerű a használata. A WordPress integrációjának köszönhetően pár kattintással beimplementálható a weboldalba, és a feliratkozók automatikusan bekerülnek a rendszerbe.

Automizy

Magyar fejlesztés, a Protopmail amerikai piacra szánt eszköze. A mindennapi munkám során, a szállodai email marketinghez automizyt használok. Az automizy nem egyszerű hírlevél küldő szoftver, hanem sokkal többmindenre képes.
Többek között autoresponder szolgáltatást kínálni, ami egy e-mail sorozat, előre beállított automatizmusok alapján.

 

Social Méda

SocialPilot

A közösségi média felületeken organikusan az összes követőt elérni szinte lehetetlen. Ezért veszem igénybe az egyik leghatékonyabb posztolás automatizáló szoftvert, a SocialPilotot. Én is használom, de az igazi guru a feleségem, Tamara. Ő folyamatosan időzít, megoszt, statisztikákat csinál. Hogy milyen közösségi felületeken aktív? Facebook, Instagram, Google+, LinkedIn, Pinterest, VKontakte

 

Egyéb eszközök/szoftverek

Photoshop:

Photoshop-ot használok a képek szerkesztéséhez. A munkám során a különböző tartalmakhoz én válogatok képeket, amiket méretezek, retusálok, logózok stb. Sőt, még a szórólapok, arculati elemek elkészítéséhez is Photoshop-ot használok. Nagyon szeretem, és bár nem vagyok grafikus, de magabiztosan használom bármilyen projektnél.

 

Optimonk

Viselkedés alapú pop up kampányokat tervezek vele. Amikor a látogató megnézni a weboldalt, az OptiMonk elkezdi követni a viselkedését. A pop up-okat én állítom be, hogy milyen ajánlat, vagy feliratkozási form jelenjen meg a felhasználónak. Az elején voltak kétségeim, mert engem idegesítenek a random, arcba vágó felugró ablakok. Az Optimonk más. Olyan szintű szegmentációt, és perszonalizációt tudok beállítani, hogy a felugró ablakok nem idegesítőek, hanem örömet keltő részei lettek a weboldalaknak.

Google Analytics

A legjobb megoldás a honlapok statisztikáinak nyomon követésére. A Google Analytics a Google ingyenes szolgáltatása, ami a weboldal látogatóiról készít és prezentál részletes statisztikát. Én is azért használom, hogy segítsen a reklámkampányok optimalizálásában azáltal, hogy megmutatja, a látogatók honnan kattintottak át, mennyi időt töltenek a weboldalon, illetve hogy földrajzilag hol találhatóak. Az általam készített kampányok eredményeit Google Analytics-el tudom a legkönnyebben mérni. Az Analytics fiókjaim minden esetben össze vannak kötve a Google Adwords fiókokkal is.

Google Adwords

A Google AdWords gyors és egyszerű módja a jól célzott kattintás alapú (CPC) és a megjelenés alapú (CPM) hirdetésnek költségkerettől függetlenül. A Google keresési találatai között csak szöveges hirdetéseket, míg a Display elhelyezéseken szöveges, képes és videóba ágyazott hirdetéseket egyaránt megjeleníthetünk. Naponta lépek be, és mélyedek el az adwords fiók mély rejtelmeibe. Szerencsém van, mert a nagy projektekhez a (szerintem) legprofibb partnerrel dolgozom együtt.
Ők a Growwww Digital, Dunder Krisztiánnal és Szabó Lászlóval (csak névrokon 🙂 ) az élen.

 

Envato Piac

Az Envato Marketplace egy online kreatív piac. Én innen szoktam inspirációkat gyűjteni. Ha valami nagyon megfog, akkor meg is vásárolom. A WordPress sablonokat egytől egyig innen szerzem be. Sőt, ha szükséges, akkor egyéb grafikai elemeket is tudok vásárolni.

Ide kattintva tudsz te is körbenézni, vásárolni. 

 

Campaign URL Builder

Linkrövidítés