Jogtiszta képek

Munkám során rengetek képet “elfogyasztok”. Na nem úgy mint Shobert Norbi. A különböző eDM-ekhez, hírlevelekhez, landing oldalakhoz, popup kampányokhoz, social platformokra rengetek képet fel kell használnom. A szállodáknál kicsit jobb a helyzetem, mert van rengetek saját fotónk.

Viszont ha saját fotót nem találok, jönnek az ingyenes, jogtiszta képeket szolgáltató oldalak. Természetesen ezeknek az ingyenes oldalaknak az adatbázisa nem akkora mint a fizetős oldalakénak (pl.: iStock, Shutterstock ) de nem volt még olyan téma, amire ne találtam volna megfelelő képet

Jogtiszta, ingyenes képeket biztosító weboldalak:

1. Pixabay
Saját kedvenc. A legtöbbet én is ezt használom. A képek mennyisége és minősége jó. Az egyetlen gondom az egész oldallal, hogy nem mindig releváns a tartalom. Volt rá precedens, hogy emberekről szerettem volna képeket keresni és teljesen mást kaptam vissza. Ezt leszámítva nagyon jó kis oldal.
Magyar nyelven is!

2. Pexels
A második kedvencem. Csak angolul kereshetünk rá a képekre de igazi arany bánya tud lenni, ha gyorsan szeretnél egy jó képet találni egy bejegyzéshez vagy csak Facebook poszthoz.

3. Unsplash
Csak angolul kereshetünk rá a képekre, de megéri keresgélni. 10 naponta 10 új képpel bővül a kínálatuk.

4. Stocksnap.io
Nagyon sok témában találunk jó minőségű fotókat. Sőt még azt is megtudjuk nézni, hogy melyek azok a képek, amelyek most nagyon felkapottak.

Rengeteg hasonló oldalt találunk az interneten, a fent felsoroltak a személyes kedvenceim.

Nem csak képeket, de ingyenes stock videókat is találunk a neten. Íme egy ilyen oldal:

Pexels videó
A fentebb már említett ingyenes stock képeket gyűjtő oldal, a Pexels rendelkezik videós résszel is. Érdemes végignézni igazi kincsekre lehet bukkanni!

 

Most hogy mindenki örül, íme plusz egy tipp, ahol millió számra találhatsz viccesebbnél viccesebb animált giffeket:
GIPHY